Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 35g
Protein: 18g
Kolhydrater: 44g
En mustig gulbetssoppa med smak av spiskummin och gulbeta. Tahinipasta är gjord av sesamfrön. Välj gärna en ljus finmald sort som är krämig och mindre besk.
Skala och skiva gulbetor, potatis, lök och vitlök. Fräs i 2 msk olja och krydda med spiskummin.
Lägg i buljongtärningarna och häll över 7 dl vatten. Sjud under lock ca 20 min eller tills rotfrukterna är mjuka.
Mixa soppan slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Krydda med 2 tsk vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda yoghurten med tahini-pastan.
Ringla yoghurten i soppan och strö på salladslök och sesamfrön. Servera med bröd.