Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulbetssoppa med tahinicrème

En mustig gulbetssoppa med smak av spiskummin och gulbeta. Tahinipasta är gjord av sesamfrön. Välj gärna en ljus finmald sort som är krämig och mindre besk.

Gulbetssoppa med tahinicrème
Gulbetssoppa med tahinicrème
Gulbetssoppa med tahinicrème
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 ggulbetor
  • 1potatis
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dltahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 0,5 dlsalladslök- finskuren
  • 1 msksesamfrön- rostade
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 25 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skala och skiva gulbetor, potatis, lök och vitlök. Fräs i 2 msk olja och krydda med spiskummin.

  2. Lägg i  buljongtärningarna och häll över 7 dl vatten. Sjud  under lock ca 20 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

  3. Mixa soppan slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  4. Krydda med  2 tsk vinäger, 1/2 tsk  salt och 1 krm peppar.

  5. Blanda yoghurten med tahini-pastan.

  6. Ringla yoghurten i soppan och strö på salladslök och sesamfrön. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?