Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulbetor med bacon och getost

Recept på gulbetor med bacon och getost. Lite sött, lite salt, lite knaprigt och mjukt, allt i en och samma goda sallad.

Gulbetor med bacon och getost
Gulbetor med bacon och getost
Gulbetor med bacon och getost
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 8gulbetor- (ca 500 g) små
  • 1bacon- (140 g)
  • 80 grucola
  • 100 gchèvreost
  • 50 goliver- svarta
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2 mskrapsolja- kallpressad, eller olivolja
  • 1 tskflingsalt

Tillbehör

  • 40 gbröd- /person

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor.

  2. Strimla baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

  3. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på gulbetorna. Strö över bacon och smula över getosten. Lägg på oliverna och ringla över vinäger och olja. Strö på salt och servera med bröd.

  4. Ca 470 kcal per portion 22 g fett 25 g protein 42 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?