Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett kanonrecept på ungersk gulaschsoppa med högrev och gremolata. Blanda gärna i lite färsk chili i tunna skivor om du vill få den mustiga gulaschsoppan ännu hetare. I detta recept använder vi högrev men den kan även göras på köttfärs.
Skär köttet i tärningar. Blanda bitarna med 1/2 msk salt och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja och 25 g smör i en stekpanna tills löken blir genomskinlig.
Tillsätt paprikapulver, kummin och chilipeppar och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg löken i en gryta.
Bryn köttet i 2 msk olja och 25 g smör i omgångar tills det får fin färg.
Lägg köttet i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar, porter, tomatkross och peppar. Låt sjuda under lock 1–2 timmar. Hit kan förberedas redan dagen före.
Skala potatisen och skär den i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock ytterligare ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Smaka av med citronsaft och 1 tsk salt.
Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja och citronskal till ett strössel.
Servera grytan med gremolata och smetana eller crème fraiche.