Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulaschsoppa med högrevsfärs

Mustig gulaschsoppa med högrevsfärs, potatis, rotselleri, tomat och kummin. Mättande och god soppa med mycket smak. Färsen kan bytas ut till vegetarisk färs. Gör gärna soppan dagen innan så smakerna blommar ut.

Gulaschsoppa med högrevsfärsGulaschsoppa med högrevsfärsGulaschsoppa med högrevsfärs
Gulaschsoppa med högrevsfärs Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 ghögrevsfärs- eller vegetarisk färs
  • 2gula lökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 msksmör- eller rapsolja
  • 1 mskpaprikapulver
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 8 dlvatten
  • 2oxbuljongtärningar- mörka, eller grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tskkummin- mortlad
  • 1lagerblad
  • 4potatisar- medelstora, fast sort
  • 100 grotselleri
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskpersilja- hackad
  • knäckebröd- eller mjukt bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör eller olja i en gryta. Tillsätt färsen och rör om tills den blir smulig. Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpurén. Låt fräsa i ca 1 min.

  2. Häll krossade tomater och vatten i grytan och tillsätt buljongtärningar, kummin och lagerblad. Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 30 min.

  3. Skala och skär potatis och rotselleri i tärningar. Blanda ner dem i soppan och sjud ytterligare i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera soppan med en klick yoghurt eller gräddfil, persilja och bröd.

Vad tyckte du om receptet?