Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulaschsoppa

Gulaschsoppa
Gulaschsoppa
Gulaschsoppa

Ingredienser

  • 600 ghögrev- benfri
  • 400 gskinkstek- picnicbog eller karré
  • 1 kgmärgben
  • 3gula lökar
  • 23 msksmör
  • 1 mskpaprikapulver
  • 1 tskkummin- hel
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2 tskströsocker
  • 2 tsksalt
  • 1,5 lvatten
  • 3 msktomatpuré
  • 3morötter- ca 400 g
  • 900 gpotatis
  • 1röd paprika

Tillbehör

  • 1 dlpersilja- finhackad
  • crème fraiche- eller gräddfil
  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Skär allt kött i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lökarna. Hetta upp en stor stekpanna med en aning smör eller ister. Bryn märgbenen runt om på hög värme ca 3 min. Lägg över dem i tryckkokaren eller i en gryta.

  2. Bryn köttbitarna på hög värme ca 3 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, kummin, cayenne, socker och salt. Rör om och häll över allt i grytan med märgbenen.

  3. Häll på vatten och tillsätt tomatpuré. Sätt på locket och koka upp så att ångan börjar pysa ur ventilen. När den tvärt slutar med ett litet plopp - vrid ner värmen till låg och se till att tryckmätaren höjer sig till den orangea ringen. Låt grytan koka under tryck ca 45 min. Skala och skär potatis och morötter i små tärningar. Ansa och finhacka paprikan.

  4. Ta tryckkokaren från värmen och släpp ut trycket med reglaget på handtaget så att locket går att öppna. Ta upp märgbenen, skrapa ut märgen och rör ner den i soppan. Lägg i morötterna och låt dem sjuda, utan lock, ca 5 min. Blanda ner potatisarna och låt dem koka med ytterligare ca 10 min. Låt paprikan koka med ca 1 min.

Vad tyckte du om receptet?