Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gulasch är skidorternas soppa nr 1! En lättlagad och mustig soppa som mår bra av en timme på spisen. Kummin och paprika ger gulaschen dess karaktär.
Skala och hacka löken. Skär grytbitarna i mindre bitar, som sockerbitar.
Hetta upp smöret i en gryta och fräs löken mjuk, tillsätt köttet och bryn det runt om. Pressa i vitlök och strö över paprikapulver och låt det fräsa med en kort stund.
Tillsätt tomatjuice, vatten, buljongtärningar, svart- och cayennepeppar samt kummin. Låt grytan småkoka ca 1 timme.
Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 15 min. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick matlagningsyoghurt.