Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gulasch med lammfärs, paprika, gräddfil och persilja

Lammfärs ger gulaschen en mustig smak och många av kryddorna finns i skafferiet. Lammfärsen kan bytas ut mot nötfärs om så önskas.

Petra Lindstrand
Gulasch med lammfärs, paprika, gräddfil och persilja
Gulasch med lammfärs, paprika, gräddfil och persilja
Gulasch med lammfärs, paprika, gräddfil och persilja
Gulasch med lammfärs Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 350 glammfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 mskkummin- hel
  • 0,75 dltomatpuré
  • 2 mskpaprikapulver
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 mskoregano
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 3köttbuljongtärningar
  • 400 gpotatis- fast sort, gärna Amadine
  • 2paprikor- i olika färger
  • salt- nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 1 krukabladpersilja
  • 2 dlgräddfil
  • bröd

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen under omrörning i en gryta med lök, vitlök och kummin i ca 5 min. Sänk värmen och rör i tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och oregano. Stek i ytterligare 2 min. 

  2. Tillsätt 13 dl vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp.

  3. Skala och skär potatisen i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i soppan och låt koka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Repa och finhacka persiljan. Servera gulaschen med persilja, gräddfil och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: