Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammfärs ger gulaschen en mustig smak och många av kryddorna finns i skafferiet. Lammfärsen kan bytas ut mot nötfärs om så önskas.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen under omrörning i en gryta med lök, vitlök och kummin i ca 5 min. Sänk värmen och rör i tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och oregano. Stek i ytterligare 2 min.
Tillsätt 13 dl vatten, krossade tomater och buljongtärningar. Låt koka upp.
Skala och skär potatisen i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda ner potatis och paprika i soppan och låt koka i ca 15 min tills potatisen är mjuk. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Repa och finhacka persiljan. Servera gulaschen med persilja, gräddfil och bröd.
Läs också: