Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gula fruktbollar med vit choklad är snabbgjort godis. Kokosolja görs av kallpressade färska kokosnötter. Den är fast i rumstemperatur och blir flytande vid uppvärmning.
Lägg aprikoserna i kallt vatten ca 10 min. Mixa nötterna grovt och lägg dem i en skål. Skär aprikoserna i mindre bitar.
Mixa aprikoser, torkad frukt, kokos, honung, kokosolja, citronskal och -saft i en matberedare. Blanda i cashewnötterna för hand.
Rulla smeten till bollar och lägg på en bricka med smörgåspapper.
Hacka den vita chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad, rör om emellanåt.
Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna, en och en. Vänd runt dem i kokosen. Låt stelna på smörgåspapperet. Förvara bollarna i lufttät burk.