Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gul tomatsallad med cashewnötter

Tomater och färsk lök marineras i en dressing med lite råsocker ca 30 min före servering.

Gul tomatsallad med cashewnötter
Gul tomatsallad med cashewnötter
Gul tomatsallad med cashewnötter

Ingredienser

  • 1 kgkörsbärstomater- gula
  • 1knipplök med blast- gul
  • 1,5 dlcashewnötter- osaltade

Dressing

  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 tskråsocker
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj och halvera tomaterna. Ansa och skiva löken. Lägg, tomater och lök på ett serveringsfat.

  2. Blanda ihop vinäger, socker, olja, salt och svartpeppar till dressingen. Häll den över salladen och låt marinera ca 30 min.

  3. Rosta cashewnötterna lätt i en torr stekpanna. Strö nötterna över salladen oc h garnera med bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?