Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gul gazpacho

Den kalla soppan har sting av chili och ingefära, vilket är gott till de grillade pilgrimsmusslorna i soppan. Välj den mindre mängden vinäger om du är känslig för syra.

Gul gazpachoGul gazpachoGul gazpacho

Ingredienser

  • 750 gtomater- gula
  • 3paprikor- gula
  • 0,5gurka
  • 3selleristjälkar
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskingefära- färsk, grovt riven
  • 1 dlolivolja
  • 24 mskvitvinsvinäger
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

I soppan

  • 8pilgrimsmusslor
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja
  • 3 mskgräslök- finhackad

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär gurkan i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur och hacka chilin.

  2. Blanda alla grönsaker med olivolja, vinäger, vatten, salt och peppar och ställ kallt att dra ca 20 min. Mixa till en slät puré med mixerstav.

  3. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar. Grilla eller stek dem ca 1 minut per sida i grill- eller stekpanna.

  4. Fördela soppan i soppskålar och lägg en pilgrimsmussla i varje. Strö över gräslök och servera.

Vad tyckte du om receptet?