Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gul fruktsallad med råkräm och kex

Recept på gul fruktsallad med råkräm och kex, en snabblagad, fräsch dessert. Råkrämen ska inte koka, den är bara att vispa ihop. Fruktsalladen kan varieras med fryst mango.

Gul fruktsallad med råkräm och kex
Gul fruktsallad med råkräm och kex
Gul fruktsallad med råkräm och kex
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1ananas
  • 15physalis
  • 2passionsfrukter

Råkräm

  • 2 dlvispgrädde
  • 1äggula
  • 0,5 dlflorsocker

Garnering

  • citronskal- rivet

Tillbehör

  • shortbread- (engelska mördegskex)

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i kuber. Ta bort det prassliga skalet från physalisen. Halvera bären. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Blanda ananas, physalis och passionsfruktskärnor, spara lite till garnering, och fördela salladen i glas.

  2. Råkräm: Vispa grädde, äggula och florsocker till ett pösigt skum. Fördela råkrämen på fruktsalladen och häll över den sparade passionsfrukten.Strö över citronskal.

  3. Servera fruktsallad och råkräm med short breads.

Vad tyckte du om receptet?