Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fiskgryta med musslor. Sila musselspadet genom en finmaskig sil så att grus och sand som musslorna lämnat ifrån sig försvinner.
Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar och ställ dem i kylen så länge.
Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Säng bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i en gryta och häll på vinet. Låt koka under lock ca 5 min, skaka grytan då och då. Sila musslorna men spara spadet. Släng bort de musslor som fortfarande är slutna.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
Fräs paprika, lök och vitlök i oljan i en kastrull ca 3 min. Tillsätt saffranet och låt det fräsa med ca 30 sekunder. Häll över musselspad, apelsinsaft och vatten. Strö över oliverna. Låt koka under lock ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Lägg fisken i grytan och sjud utan lock ca 5 min. Ta hälften av musslorna ur sina skal.
Blanda ner musslorna försiktigt i grytan och strö över apelsinskal och persilja. Servera med ris.