Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept

Gubbröra är en riktig klassiker. Enkelt att göra och en perfekt röra till midsommar, valborg och påsk.

Grunden är den smakrika fisken, oftast matjessill eller ansjovis. Fisken skärs i bitar och blandas med hackat ägg. Röd lök, finhackad dill och gräslök bidrar oftast med ytterligare smak. Crème fraiche gör det hela härligt krämigt.

Gubbröra går snabbt att göra och den här är extra god toppad med rädisor och smörgåskrasse. En perfekt smårätt till påsk, midsommar och jul.

Klassisk gubbröra – vårt bästa recept
Klassisk gubbröra – vårt bästa recept
Klassisk gubbröra – vårt bästa recept
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1 burkmatjessill- (200 g)
  • 4 mskmajonnäs
  • 1 mskgul lök- finhackad
  • 1 mskkaviar
  • 1 mskdill- finhackad
  • 8danskt rågbröd
  • 2 mskgräslök- finhackad
  • 0,5 asksmörgåskrasse
  • 0,5 knipparädisor
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Koka äggen (krämig gula).

  3. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp.

  5. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Recept på gravad lax

Läs också: Recept på klassisk Janssons frestelse