Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk gubbröra – enkelt recept

Gubbröra på smörstekt kavring är en klassiker till jul, påsk eller midsommar. Det är alltid rätt med gubbröra oavsett årstid. Gubbröra kan göras på mängder av olika sätt – och här bjuder vi på ett recept på en klassisk variant. Dill och gräslök är fint och gott att dekorera med. 

Klassisk gubbröra – enkelt receptKlassisk gubbröra – enkelt receptKlassisk gubbröra – enkelt recept
Klassisk gubbröra – enkelt recept Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 2ägg- hårdkokta
  • 3 mskdill- hackad
  • 3 mskgräslök- hackad
  • 1 mskspad från ansjovisen
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 skivorkavring
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Häll av ansjovisen men spara lite av spadet. Hacka den smått.

  2. Skala och hacka äggen. Blanda ansjovis och ägg med dill och gräslök. Rör i 1 msk ansjovisspad. Krydda med peppar.

  3. Stek kavringen hastigt i smör på båda sidor.

  4. Lägg gubbröran på bröden eller servera den i en skål bredvid så kan alla ta själva.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: Recept på gravad lax

Läs också: Recept på klassisk Janssons frestelse