Läs mer: Recept på gravad lax
Läs också: Recept på klassisk Janssons frestelse
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gubbröra på smörstekt kavring är en klassiker till jul, påsk eller midsommar. Det är alltid rätt med gubbröra oavsett årstid. Gubbröra kan göras på mängder av olika sätt – och här bjuder vi på ett recept på en klassisk variant. Dill och gräslök är fint och gott att dekorera med.
Häll av ansjovisen men spara lite av spadet. Hacka den smått.
Skala och hacka äggen. Blanda ansjovis och ägg med dill och gräslök. Rör i 1 msk ansjovisspad. Krydda med peppar.
Stek kavringen hastigt i smör på båda sidor.
Lägg gubbröran på bröden eller servera den i en skål bredvid så kan alla ta själva.
Läs mer: Recept på gravad lax
Läs också: Recept på klassisk Janssons frestelse