Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gubbröra med rökt lax

Gubbröra innehåller ur­sprungligen ansjovis, men blir verkligen god med rökt lax. Röran fungerar lika bra på julbordet, som nattamat eller som aptitretare på knäckebröd.

Gubbröra med rökt lax
Gubbröra med rökt lax
Gubbröra med rökt lax
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gpotatis- kokt kall
  • 150 gkallrökt lax- i bit
  • 2ägg- hårdkokta
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlinlagd gurka- hackad
  • 3 mskgräslök- hackad
  • 50 gforellrom
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Till garnering

  • rödlök- hackad
  • gräslök

Gör så här

  1. Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen.

  2. Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom.

  3. Vänd försiktigt ner potatis, lax och ägg. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad rödlök och gräslök vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök