Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gubbröra

En riktig klassiker som man aldrig tröttnar på. Lägg gubbröran på nybakat bröd.

Gubbröra
Gubbröra
Gubbröra

Gubbröra med purjolök och senap

  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 2ägg
  • 1purjolök
  • 1 msksmör
  • 1 msksötstark senap
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskcrème fraiche
  • 4 skivorbröd- mörkt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av och grovhacka den. Spara spadet till smöret till abborren.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  3. Ansa och finstrimla purjolöken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 3 min. Blanda i ansjovis, ägg och senap. Krydda med peppar. Ta pannan åt sidan och rör i crème fraîchen.

  4. Fördela röran på rostat mörkt bröd och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?