Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gubbröra

Enkelt och gott med knäckebröd och en immig öl. Gubbröran kan varieras efter tillgång. Använd gårdagens potatis, lite kaviar, dill och varför inte lite matjessill. Gott med lite sälta till potatisen.Majonnäsen fungerar som bindemedel och ska inte dominera smaken.

Gubbröra
Gubbröra
Gubbröra
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- kokt
  • 3 dlgräddfil
  • 1 dlmajonnäs
  • 5 mskgräslök- hackad
  • 2anjovisfilé- x 125 g Grebbestad samt spad från en burk
  • 4ägg- kokta
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Skala sedan och skär i små kuber. Koka äggen cirka 6 minuter. De får inte vara för lösa.

  2. Låt äggen svalna. Använd äggskärare, skär en gång på längden och sedan på tvären, så får du bra bitar. Skölj och hacka gräslöken fint.

  3. Skär ansjovisen i strimlor men spara spadet.

  4. Blanda gräddfil och majonnäs i en skål. Vänd ned potatis och gräslök. Tillsätt ansjovis och lite spad från första burken. Är sältan fin vänds äggen ned i blandningen. Smaka igen och tillsätt ev. mer ansjovisspad och även lite svartpeppar. Förvaras i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök