Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med några droppar liquid smoke får maten en härlig röksmak. Ät gärna de kryddiga kycklingvingarna med en krämig guacamole. Romansallad och picklad lök är också gott till.
Se även:
Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda ner den hackade rödlöken.
Skär tomaten i fyra klyftor. Kärna ur klyftorna och skär dem i små tärningar.
Strimla salladslöken och hacka vitlöken fint.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Hickoryvingar: Salta kycklingvingarna och lägg dem i kylen i två timmar. Blanda under tiden ihop BBQ-sås och liquid smoke.
Ta ut kycklingvingarna och torka bort salt och vätska med en bit hushållspapper.
Grilla kycklingvingarna på indirekt värme med locket på i cirka 1 ½–2 timmar.
Pensla på BBQ-sås och grilla över direkt värme tills de fått fin färg. Pensla eventuellt ytterligare en gång mot slutet.
Om du vill kan du köra vingarna i ugnen också. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingvingarna på en plåt och salta och peppra. Sätt in plåten i ugnen i 15 minuter. Pensla vingarna med såsen och sätt tillbaka in i ugnen i ytterligare 5 minuter. Pensla vingarna med BBQ-sås ytterligare en gång och sätt in i ugnen i ett par minuter.
Servering: Riv salladen grovt och lägg bladen i en stor skål, klicka i guacamolen och vänd runt salladen. Lägg upp salladen i skålar. Lägg på kycklingen och picklad lök.
Recept från Mitt kök