Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grytbröd med yoghurt

Läckert, glutenfritt bröd gjort på nötmjöl, frön och turkisk yoghurt. Ta fram din järngryta och börja baka ett riktigt gott bröd. Perfekt när ni är många kring bordet!

Grytbröd med yoghurt
Grytbröd med yoghurt
Grytbröd med yoghurt
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör- till formen
  • 6 dlmandelmjöl
  • 2 dlhasselnötsmjöl
  • 0,5 dlpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dlsolroskärnor
  • 4 msksesamfrö
  • 4 msklinfrö
  • 3 tsksalt
  • 4 tskbakpulver
  • 3 dlhasselnötter
  • 8ägg
  • 6 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj en järngryta och mjöla med mandelmjöl.

  3. Blanda ihop alla torra ingredienser.

  4. Rör ihop ägg och yoghurt. Blanda ihop allt. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter.

  5. Häll upp smeten i formen. Grädda på falsen längst ner i cirka 60 minuter.

  6. Ta ut brödet och låt det vila i järngrytan i 5 minuter. Vänd upp på ett galler och låt brödet svalna under en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök