Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mustig gryta med högrev och rotfrukter

Recept på gryta med högrev och rotfrukter. En perfekt rätt när man vill bjuda på något värmande och gott till middag.

Mustig gryta med högrev och rotfrukterMustig gryta med högrev och rotfrukterMustig gryta med högrev och rotfrukter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 ghögrev- benfri
  • 1gul lök
  • 1rödlök
  • 250 gkålrot
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 2 msksmör- + 2 msk + 1 msk
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 5 dlporter
  • 6 dlvatten
  • 1köttbuljongtärning
  • 2 mskvinbärsgelé
  • 2 mskkinesisk soja
  • 1 krukatimjan
  • 2lagerblad
  • 300 gchampinjoner- stora

Tillbehör

  • potatismos
  • inlagd gurka
  • vinbärsgelé

Gör så här

  1. 1. Skär köttet i bitar, cirka 3 x 3 cm stora. Skala och skär löken i klyftor. Skala kålrot, morötter och palsternackor och skär i bitar.

  2. Bryn köttet i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet på ett fat.

  3. Fräs lök och rotfrukter i 2 msk smör i grytan och lägg över på ett fat.

  4. Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll i porter och vatten och tillsätt buljongtärning, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud under lock tills köttet börjar bli mört, cirka 1 1/2 timme.

  5. Lägg rotfrukterna i grytan och sjud i ytterligare ca 20 min. 

  6. Ansa och halvera champinjonerna på mitten. Stek dem i 1 msk i smör tills de fått fin färg. Lägg svampen i grytan och servera med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé. 

Vad tyckte du om receptet?

Enkel kycklinggryta med curry

10 rätter som passar perfekt i matlådan