Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gryta med högrev och rotfrukter. En perfekt rätt när man vill bjuda på något värmande och gott till middag.
1. Skär köttet i bitar, cirka 3 x 3 cm stora. Skala och skär löken i klyftor. Skala kålrot, morötter och palsternackor och skär i bitar.
Bryn köttet i smör i en gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet på ett fat.
Fräs lök och rotfrukter i 2 msk smör i grytan och lägg över på ett fat.
Lägg tillbaka köttet i grytan. Häll i porter och vatten och tillsätt buljongtärning, gelé och soja. Lägg i timjan och lagerblad och sjud under lock tills köttet börjar bli mört, cirka 1 1/2 timme.
Lägg rotfrukterna i grytan och sjud i ytterligare ca 20 min.
Ansa och halvera champinjonerna på mitten. Stek dem i 1 msk i smör tills de fått fin färg. Lägg svampen i grytan och servera med potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé.