Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gryta med chili, vitlök och pumpa

Grönsaksgryta. Caponata, Italiens svar på Ratatouille, blir extra höstig med pumpa.

Gryta med chili, vitlök och pumpaGryta med chili, vitlök och pumpaGryta med chili, vitlök och pumpa
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 500 gpumpa- exempelvis butternut
  • 1 litenaubergine- 250 g
  • 1 litenzucchini- 250 g
  • 1paprika
  • 2 stjälkarselleri
  • olivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 tskbasilika
  • 2 msktomatpuré
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 0,75 dlpinjenötter
  • 4 mskkapris
  • 2 dlpersilja- hackad
  • 5 tskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Ansa och skär pumpa, aubergine, zucchini och paprika i bitar. Strimla sellerin.

  2. Fräs löken i olivolja i en gryta utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.

  3. Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning och vatten.

  4. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka men inte mosiga, cirka 25 minuter.

  5. Rosta nötterna i en torr och het panna. Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.

  6. Strö över nötterna och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök