Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gryta med äpple och rimmad bog

Recept på äppelgryta med rimmad bog. Äpplen och fläskkött passar utmärkt att kombinera i en gryta.

Gryta med äpple och rimmad bogGryta med äpple och rimmad bogGryta med äpple och rimmad bog
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gfläskbog- rimmad eller sidfläsk, skivad
  • 2 msksirap- ljus
  • 4gula lökar
  • 2 msksmör
  • 4äpplen- fasta och syrliga
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dlvatten
  • svartpeppar

Till servering

  • persilja- hackad
  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Klipp bort svålen från fläsket. Dela skivorna på mitten och stek bogfläsket på båda sidor och ringla över sirap på slutet.

  2. Skala och skiva lökarna. Skär äpplena i klyftor. Stek löken i en stekpanna med smör. Varva bogfläsk och lök i en panna. Lägg äppelklyftorna ovanpå.

  3. Späd med vitt vin och vatten. Krydda med svartpeppar. Låt sjuda under lock i cirka 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök