Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli är en matig och god sallad. Tycker du om vitlök är det gott att smaksätta dressingen med en liten riven klyfta.

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  
Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  
Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 gräkor- skalade, i lake eller frysta
  • 2 dlmatvete
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 300 gsparrisbroccoli
  • 2 dlärtor- frysta
  • 4ägg
  • 25 gbabyspenat- + 100 g
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem enligt anvisning på förpackningen. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen med buljongtärning i vattnet. Låt sparrisbroccolin koka med när ca 4 min återstår av tillagningstiden och ärterna när det återstår 2 min. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med vatten och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Skölj med kallt vatten. Skala och halvera dem.

  3. Mixa 25 g spenat med olja, citron och honung. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda gryn, sparrisbroccoli och ärter med räkor och 100 g spenat. Toppa med ägghalvor och servera med den gröna dressingen.

Vad tyckte du om receptet?