Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fullkornsbulgur, med sin goda, nötiga smak, kan användas i en matig och god sallad som passar på vilken buffé som helst i sommar! Svårt att få tag i minimorötter? Använd vanliga morötter delade på längden. Använd gärna egenodlad krusbladig persilja i salladen.
Koka fullkornsbulgur enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.
Ansa morötterna, men låt en bit av blasten sitta kvar. Koka morötterna i lättsaltat vatten 3-5 minuter, eller tills de är nästan mjuka. Häll av i ett durkslag.
Skala och skiva löken. Hacka persiljan.
Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.
Vänd ner morötter och lök, salta, peppra och låt marinera cirka 15 minuter. Vänd ner grynen och persiljan.
Recept från Mitt kök