Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grynsallad med marinerade knippmorötter och färsklök

Fullkornsbulgur, med sin goda, nötiga smak, kan användas i en matig och god sallad som passar på vilken buffé som helst i sommar! Svårt att få tag i minimorötter? Använd vanliga morötter delade på längden. Använd gärna egenodlad krusbladig persilja i salladen.

Grynsallad med marinerade knippmorötter och färsklök
Grynsallad med marinerade knippmorötter och färsklök
Grynsallad med marinerade knippmorötter och färsklök
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 portfullkornsbulgur
  • 1216minimorötter
  • 1lök- färsk röd- eller gul
  • 1 knippapersilja- krusbladig
  • 1citron- färskpressad saft
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 45 mskolivolja
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Koka fullkornsbulgur enligt anvisning på förpackningen och låt kallna.

  2. Ansa morötterna, men låt en bit av blasten sitta kvar. Koka morötterna i lättsaltat vatten 3-5 minuter, eller tills de är nästan mjuka. Häll av i ett durkslag.

  3. Skala och skiva löken. Hacka persiljan.

  4. Blanda ihop citronsaft och vitlök i en bunke. Vispa i oljan, lite i taget.

  5. Vänd ner morötter och lök, salta, peppra och låt marinera cirka 15 minuter. Vänd ner grynen och persiljan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök