Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gryn- och kycklingsallad med baconströssel och pepparrotskräm innehåller 5-grynsblandning som består av emmervete, korn, råris, kamutvete och havre och gör att salladen blir matig och mättande.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av och blanda med olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Låt kallna.
Pepparrotskräm: Blanda kvargen med pepparrot och persilja. Rör i olja och krydda med salt.
Strössel: Skär baconet i tunna strimlor. Stek riktigt knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Torka ur pannan och rosta solrosfrön, pumpakärnor och sesamfrön tills de fått fin färg och börjar ”poppa”. Blanda bacon och frön.
Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i bitar. Skala och skär betorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa och tunnskiva rädisorna. Ansa och finstrimla löken.
Blanda grynen med kyckling, grönsaker och sallad. Servera med pepparrotskräm och baconströssel.