Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsgrillad kyckling, grundrecept

Grillad kyckling är riktigt gott - och så enkel att göra! Här är bästa receptet för grillad kyckling i ugn.

Ugnsgrillad kyckling, grundrecept
Ugnsgrillad kyckling, grundrecept
Ugnsgrillad kyckling, grundrecept
Annika Broman

Ingredienser

  • 1kyckling- hel, cirka 1,2 kg
  • 2 mskmargarin- eller smör
  • 1,5 tsksalt
  • 1 tskpaprikapulver- gärna rökt av märket La Dalia (finns i delikatessbutiker)
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovkornig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skölj kycklingen inuti och torka torrt med hushållspapper.

  3. Smält margarin eller smör i en kastrull. Blanda salt, paprikapulver och svartpeppar med fettet på en tallrik.

  4. Pensla kycklingen utvändigt med smaksättningen. Bind upp den med ett hushållssnöre.

  5. Stek kycklingen ganska långt ner i ugnen i cirka 1 timme och 10 minuter. Kontrollera så att den är färdig när du tar ut den.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök