Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grundrecept på risotto – enkelt och gott recept

Grundrecept på risotto! Risotto ska vara krämig i konsistensen, hellre för lös än för fast. Spana in vårt bästa grundrecept på klassisk risotto med parmesanost. En succé till helgmiddagen!

Grundrecept på risotto – enkelt och gott recept
Grundrecept på risotto – enkelt och gott recept
Grundrecept på risotto – enkelt och gott recept
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1schalottenlök
  • 1 mskolivolja
  • 4 dlcarnaroliris
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 lvatten
  • 2 stbuljongtärningar
  • 100 gparmesan- finriven
  • 2 msksmör
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja 2–3 min. Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min.

  2. Tillsätt vinet och späd undan för undan med vatten och buljongtärningarna. Riset ska hela tiden vara täckt med buljong. Rör om då och då. Låt riset koka ca 20 min. Det ska inte vara hårt, men det ska finnas ett tuggmotstånd.

  3. Rör ner parmesan och smör och krydda med salt. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer risotto? Spana in det här goda receptet på svamprisotto!

Läs mer: Recept på stjärnkockarnas bästa köttfärssås

Läs också: Recept på klassisk lasagne