Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grundrecept på potatischips. Man kan välja att göra klassiska potatischips, mandelpotatischips, stora chips av bakpotatis eller en lila variant av Blå Kongo-potatis.
Skölj potatisen och skär den i riktigt tunna skivor, gärna på mandolin. Klappa potatisen med lite hushållspapper, så att fukten försvinner. Hetta upp oljan till 160° i en gryta eller fritös.
Lägg några potatisskivor åt gången, en och en, i oljan och fritera 1–2 min, tills de har blivit gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen. • Svartpeppar. Dra några rejäla tag med svartpepparkvarnen över chipsen. Skaka runt. • Chiliflakes. Smula 2 krm chiliflakes över chipsen. Skaka runt. • Vinäger. Droppa över 1–2 tsk röd- eller vitvinsvinäger när chipsen är nyfriterade. Skaka runt. • Franska örter. Strö över ca 1 tsk kryddblandning. Skaka runt.