Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ljust matbröd. Knåda det länge för bästa resultat.
Rör ut jästen i 37 gradigt vatten i en bunke.
Blanda i sirap, olja, salt och mjöl.
Bearbeta degen under cirka 15 minuter i matberedaren tills den känns smidig, den ska vara rätt så lös. Knådar jag för hand brukar jag fuska lite men brödet blir bättre ju längre det är knådat.
Täck över degen med en bakduk och låt den jäsa i cirka 30 minuter.
Forma bröden, antingen till bullar eller limpor. Låt degen jäsa övertäckt ännu en gång i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden när de jäst klart. Bullar tar cirka 10-12 minuter. Limpor tar cirka 30-35 minuter.
När de är klara, ta ut dem och låt dem svalna på galler.
Recept från Mitt kök