Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att grava sin egen lax är verkligen enkelt. Men den behöver lite tid, ett par dygn i kylen. Tänk också på att köpa jämntjock lax så att gravningstiden blir densamma över hela laxen.
Ta fram och låt laxen tina något. Skär bort ryggbenet så det blir två benfria filéer. Låt skinnet sitta kvar. Ta bort alla småben med en liten tång. Torka av filéerna.
Blanda socker, salt och peppar.
Gnid in filéerna med kryddblandningen och dill. Lägg ihop dem med köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i en rymlig plastpåse och knyt ihop, eller slå in i aluminiumfolie. Lägg på en tallrik.
Grava laxen i kylen i två dygn, vänd ett par gånger under tiden.
Häll bort laken och skrapa kryddorna. Skär filéerna i tunna skivor.
Recept: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök