Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grundrecept på bulldeg till saftiga vetebullar

Recept på enkel deg till vetebullar. Vill du låta degen jäsa långsammare kan du tillsätta kall mjölk i stället. 

Grundrecept på bulldeg till saftiga vetebullarGrundrecept på bulldeg till saftiga vetebullarGrundrecept på bulldeg till saftiga vetebullar
Recept på deg till vetebullar. Gör klassiska kanelbullar eller fyll dem sylt och bär. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlmjölk
  • 9 dlvetemjöl special- (540 g)
  • 1ägg
  • 0,5 dlvit sirap
  • 2 krmsalt
  • 75 gsmör- rumsvarmt

Gör så här

  1. Smula jästen i en hushållsmaskin. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Låt jästen lösas upp under omrörning. 

  2. Tillsätt mjöl i omgångar, ägg, sirap och salt. Klicka i smöret. Arbeta degen i 10–15 min tills den är smidig och elastisk.

  3. Låt jäsa under bakduk i ca 1 tim.

Vad tyckte du om receptet?

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY