Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grunddeg till vetebullar

En vetedeg ligger som grund till fem sorters bullar. Använd gärna stenmalet ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn.

Grunddeg till vetebullar
Grunddeg till vetebullar
Grunddeg till vetebullar

Ingredienser

  • 50 gjäst- för söta degar
  • 150 gsmör
  • 5 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskkardemummakärnor- stötta
  • 1,4 lvetemjöl- (840 g)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan.

  2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.

  3. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?