Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grovt filmjölksbröd med nötter och frön

Enkelt och saftigt bröd som bara rörs ihop. Baka dubbel sats och spara ett bröd i frysen.

Grovt filmjölksbröd med nötter och frön
Grovt filmjölksbröd med nötter och frön
Grovt filmjölksbröd med nötter och frön
Foto: ANNA KERN

Ingredienser

  • 1 mskanisfrön
  • 4,5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 3 dlgrovt rågmjöl- (150 g)
  • 2 dlnötter- hela, t ex hasselnötter, valnötter eller sötmandel

  • 2 dlfrön- blandade, t ex solrosfrön och pumpakärnor
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dllinfrön- hela
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 1,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

     Stöt anisfröna i en mortel. Blanda filmjölk och sirap. 

  2. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner dem i filmjölkssmeten och rör till en smet. Häll smeten i en smord avlång form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten, ca 2 liter. Strö över lite grovt rågmjöl.

  3. Grädda brödet näst längst ner i ugnen 45–50 min. Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 min i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det kallna helt under en bakduk. 

Vad tyckte du om receptet?