Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt och saftigt bröd som bara rörs ihop. Baka dubbel sats och spara ett bröd i frysen.
Sätt ugnen på 200°.
Stöt anisfröna i en mortel. Blanda filmjölk och sirap.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner dem i filmjölkssmeten och rör till en smet. Häll smeten i en smord avlång form med ett tillklippt bakplåtspapper i botten, ca 2 liter. Strö över lite grovt rågmjöl.
Grädda brödet näst längst ner i ugnen 45–50 min. Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 min i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det kallna helt under en bakduk.