Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grovt bröd bakas gärna dagen innan det serveras så det hinner mogna och få god smak eller baka och frys in. 10 g av jästen kan ersättas med 200 g färdig surdeg.
Dag 1: Koka upp vattnet och häll det över solrosfrön, linfrön och vetekross. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 24 timmar.
Dag 2: Finhacka nötter, russin och aprikoser. Blanda degen från dag 1 med ingredienserna till dag.
Arbeta degen ca 5 min i hushållsmaskin.
Fördela degen i två avlånga formar, à 1 1/2 liter, klädda med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i kylen ca 24 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme, till 98° innnertemperatur. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.