Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grovt bröd med filmjölk

Recept på grovt bröd med filmjölk. Det här goda och snabbakade brödet går utmärkt att frysa.

Grovt bröd med filmjölk
Grovt bröd med filmjölk
Grovt bröd med filmjölk

Ingredienser

  • 4,5 dlrågsikt- (250 g)
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 0,75 dlrågkross
  • 2 mskbakpulver
  • 2 mskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda ihop till en slät smet. 

  2. Häll smeten i en smord form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. 

  3. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp för att kallna på galler. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Skanörs fiskrögeri