Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grovt bröd med äpple


Köp hem favoritosten och servera till detta saftiga bröd.

Grovt bröd med äpple

Grovt bröd med äpple

Grovt bröd med äpple

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlgrovt rågmjöl
  • 1,5 dlhavrekli
  • 2 dlvetegroddar
  • 5 dlgrahamsmjöl
  • 3 dlhasselnötter- hela
  • 1,5 dltranbär- torkade
  • 1 tsksalt
  • 1 mskbikarbonat
  • 1 mskbakpulver
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 lfilmjölk
  • 3äpple

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, rågmjöl, havrekli, vetegroddar, grahamsmjöl, nötter, tranbär, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål.

  2. Rör i sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg. Dela, kärna ur och tärna äpplena och blanda ner i smeten.

  3. Fördela i två smorda brödformar och strö över lite rågmjöl och havregryn. Grädda i 175 grader, 1 timme. Låt stå i formen 10 minuter innan de stjälps upp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök