Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grovt bröd


Mörk bröd bakat med filmjölk passar till påsksillen.

Grovt bröd
Grovt bröd
Grovt bröd

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 dlrågsikt
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 0,5 dlvetekli
  • 1 dlrågkross
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 dlbrödsirap
  • 5 dlfilmjölk

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, rågsikt, grahamsmjöl, vetekli, rågkross, salt och bikarbonat.

  2. Tillsätt sirap och filmjölk och rör ihop till en kladdig smet. Klicka i en smord brödform och grädda i ugn, 175 grader, 1 timme. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök