Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grovkornig äppelsenap

Grovkornig äppelsenap är både stark och söt på samma gång.

Grovkornig äppelsenapGrovkornig äppelsenapGrovkornig äppelsenap
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 dlsenapsfrön- bruna
  • 0,5 dlsenapsfrön- gula
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskrårössocker
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 mskäppelmos

Gör så här

  1. Koka upp vattnet och häll det över senapsfröna. Låt kallna.

  2. Mixa fröna till en smet i en matberedare eller i en mixerkanna med mixerstav. Tillsätt olja, socker, vinäger och salt. Smaka av med äppelmos. Låt stå i kylen för att mogna ca 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?