Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftiga, nyttiga och goda grova frallor som passar både till frukost och soppa.
Dag 1: Koka upp vattnet med fyrkornskross, linfrö och salt. Låt koka ca 10 min. Ta kastrullen från plattan och rör i rågmjölet. Låt kallna och täck sedan med lock eller plastfolie. Låt stå till nästa dag i rumstemperatur.
Dag 2: Blanda ner filmjölken i gröten från dag 1 och värm försiktigt till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i lite av blandningen. Tillsätt sirap, solroskärnor och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en fast deg och tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i bitar som formas till ovala bullar. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.