Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grova formbröd

 - recept

Mustiga formbröd bakade på grovt rågmjöl och mörk sirap.

Grova formbröd

 - recept
Grova formbröd

 - recept
Grova formbröd

 - recept
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 2 dlmjölk
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlsirap- mörk
  • 8 dlgrovt rågmjöl
  • 2 tsksalt
  • 89 dlvetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Värm mjölk och vatten till 37 grader och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt resten av degspadet, sirap, rågmjöl, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, det blir en ganska hård deg.

  3. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma bröd och lägg i smorda formar.

  4. Låt bröden jäsa övertäckta i 40 minuter. Grädda dem i nedre delen av ugnen i 200 grader, 50 minuter. Låt vila i 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök