Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mathias Dahlgrens fantastiska recept på lättrimmad lax som serveras som en frisk fisktartar med knaprigt rågbröd.
Skär bort skinn och ben från laxen. Blanda vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Lägg laxen i lagen och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar.
Sätt ugnen på 150°. Lägg brödet på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 min tills brödet är knaprigt. Låt kallna och bryt det i bitar.
Ta upp och skär laxen i ca 2 x 2 cm stora kuber. Skala gurkan och skär den i kuber. Skala, kärna ur och skär äpplet i kuber.
Blanda gräddfil och pepparrot. Rör ut senapen i vattnet.
Bred ut gräddfilen på tallrikar. Lägg på lax, gurka och äpple. Ringla över senapen. Garnera med bröd, forellrom, gräslök, dill och salladsskott. Strö över pepparn och servera.