Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grov tartar på lax, gurka och äpple

Mathias Dahlgrens fantastiska recept på lättrimmad lax som serveras som en frisk fisktartar med knaprigt rågbröd.

Grov tartar på lax, gurka och äppleGrov tartar på lax, gurka och äppleGrov tartar på lax, gurka och äpple
Recept på grov tartar med rimmad lax, gurka och äpple. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- med skinn och ben
  • 1 lvatten
  • 2,5 msksalt
  • 4danskt rågbröd- ytterst tunna skivor
  • 0,5gurka
  • 1grönt äpple
  • 1 dlgräddfil
  • 1 mskpepparrot- färskriven
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvatten

Garnering

  • 4 mskforellrom
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 20dillkvistar
  • 0,5 dlsalladsskott
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär bort skinn och ben från laxen. Blanda vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Lägg laxen i lagen och låt stå i kylskåpet ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150°. Lägg brödet på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 25 min tills brödet är knaprigt. Låt kallna och bryt det i bitar.

  3. Ta upp och skär laxen i ca 2 x 2 cm stora kuber. Skala gurkan och skär den i kuber. Skala, kärna ur och skär äpplet i kuber.

  4. Blanda gräddfil och pepparrot. Rör ut senapen i vattnet.

  5. Bred ut gräddfilen på tallrikar. Lägg på lax, gurka och äpple. Ringla över senapen. Garnera med bröd, forellrom, gräslök, dill och salladsskott. Strö över pepparn och servera.

Vad tyckte du om receptet?