Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grov tapenade och tomater

Tapenade, den provensalska kaviaren, är döpt efter kaprisen som är en av ingredienserna, la tapéno. Kaprisen förekommer ofta i kombination med sardeller och oliver, just som i tapenade. Den här smakrika röran är förstås perfekt att klicka på en skiva grillad baguette, men den är också god att servera till grillat lamm, lax och kyckling.

Grov tapenade och tomater
Grov tapenade och tomater
Grov tapenade och tomater
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3 dlkalamataoliver- svarta urkärnade
  • 3 stvitlöksklyftor- hackade
  • 6 stsardellfiléer
  • 3 mskkapris
  • 1 msktimjan- färsk
  • 0,5 stcitron- pressad saft av
  • 4 mskolivolja
  • peppar- nymald
  • 250 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Hacka oliver, vitlök, sardeller, kapris och timjan för hand.

  2. Blanda i citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Låt smakerna mogna i kylen.

  3. Ta fram olivröran i god tid så att den blir rumstempererad. Blanda i klyftade tomater vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök