Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grov rösti med ricotta

Recept på grov rösti med ricotta. Röstin blir extra spröd och läcker om den steks i hälften olja, hälften smör. Servera den kall eller varm som snacks, förrätt eller på buffébordet.

Grov rösti med ricottaGrov rösti med ricottaGrov rösti med ricotta
Servera röstin med sallad.

Grov rösti med ricotta

  • 500 gpotatis
  • 2morötter- (ca 300 g)
  • 1 litenzucchini- (200 g)
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 tsksalt- + 2 krm salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 mskolivolja
  • 2 msksmör
  • 200 gricottaost
  • 2 mskrosmarin- hackad

Tillbehör

  • sallad- blandad

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter. Riv potatis, morötter och zucchini grovt på rivjärn eller matberedarens grova rivskiva. Krama ut så mycket vätska som möjligt ur grönsakerna. Blanda med mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tryck ut grönsakssmeten till små plättar och stek dem i omgångar 3-5 min på varje sida.

  3. Blanda ricottan med rosmarin, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg ihop röstin två och två med ricotta emellan.

  5. Servera röstin med sallad.

Vad tyckte du om receptet?