Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grov cidervinägersenap

En grov osötad senap är mycket användbar. God i såser och dressingar. Innehåller bara senapsfrö, vinäger och salt. Om du tar undan 1 dl och blandar med aprikosmarmelad har du smidigt en söt och en osötad. Båda är hållbara ca 2 månader i kyl.

Grov cidervinägersenapGrov cidervinägersenapGrov cidervinägersenap
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlsenapsfrön- gula
  • 1 dlbruna senapsfrön
  • 2 dlvatten
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Låt senapskornen svälla i vattnet 3–4 timmar.

  2. Blanda ner vinäger och salt. Mixa ca 5 min med mixerstav i en hög bägare eller i matberedare. Låt stå och mogna 2 dagar innan den är klar att ätas.

  3. Söt aprikossenap Blanda 1 dl grov cidervinägersenap med 1 dl aprikosmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?