Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grötplättar med stekta äppelklyftor. För att få riktigt runda plättar kan gröten hällas ut i en långpanna för att kallna. Stansa sedan ut rundlar med ett glas.
Lägg havregryn, frön, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och sjud gröten 3–5 min. Rör om då och då. Låt gröten kallna.
Vispa grädden. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i 2 msk smör och strö över sockret. Låt sockret smälta, så att äpplena blir karamelliserade. Strö över kanelen.
Forma plättar av gröten och stek på båda sidor i 2 msk smör i en riktigt varm stekpanna.
Servera grötplättarna med äppelklyftor och vispgrädde. Ringla över lönnsirapen. Strö över lite extra kanel och servera.