Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ytterligare ett favoritrecept att lägga till samlingen. Gröten gör brödet extra saftigt och smakrikt.
Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet. Rör i lingongröt, lingonsylt, pumpakärnor och salt. Tillsätt rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och forma till en limpa. Lägg limpan i en smord form klädd med bakplåtspapper, ca 1 1/2 liter. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Sätt in brödet i ugnen på nedersta falsen och spraya in lite vatten med en blomsprayflaska. Sänk ugnsvärmen till 200°. Grädda brödet ca 40 min.
Ta brödet ur formen och låt kallna på galler.