Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönt salladsfat

En härlig blandning av gröna blad med enkel citronolja över. Salladen kan förvaras sköljd och torkad i luftiga plastpåsar eller burk med lock i kylskåp. Men den bör inte läggas upp

förrän strax före serveringen.

Grönt salladsfat
Grönt salladsfat
Grönt salladsfat

Ingredienser

  • 500 gsallad- blandad, t ex roman-, mache- och rucolasallad
  • 100 gmangoldskott- röda- och gröna
  • 100 gärtskott
  • 2 mskolivolja
  • 0,5citron- saft av
  • 1 tskgourmetsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Skölj, torka och lägg upp sallad och skott på fat.

  2. Ringla olivolja och pressad citron över salladen strax före serveringen. Strö på gourmetsalt och vrid några varv på svartpepparkvarnen.

Vad tyckte du om receptet?