Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grönt filoflan med getost

Härlig grönska, sojabönor, citron och mynta är goda smakkamrater till getosten. Det här frasiga flanet passar utmärkt att servera på en buffé eller som drinktilltugg. Enklast är att klippa flanet i bitar med en sax.

Tidsåtgång: ca 45 min plus ca 25 min gräddningstid

Grönt filoflan med getost
Grönt filoflan med getost
Grönt filoflan med getost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 ggetost
  • 2 dlcrème fraiche
  • 4salladslökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 400 gsquash
  • olivolja
  • 1citron- rivet skal
  • 2 dlsojabönor- frysta
  • 1mynta- strimlad
  • flingsalt
  • peppar- nymal
  • 1 förpfilodeg- kyld, 250 g
  • 4 msksmör- smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop getost och crème fraiche.

  2. Strimla salladslöken och skiva vitlöken. Skiva squashen tunt.

  3. Mjukstek grönsakerna i olivolja i en panna. Börja med squashen och blanda i salladslök och lök när squashen börjar bli mjuk. Ta från värmen och blanda i citronskal, sojabönor och mynta. Krydda med salt och peppar.

  4. Varva arken med filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör mellan lagren.

  5. Bred hälften av ostkrämen på filodegen. Fördela grönsakerna över. Klicka på resten av ostkrämen.

  6. Grädda i mitten av ugnen tills filodegen är frasig och har fin färg, cirka 25 minuter.

  7. Klipp i bitar vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Carolina Hofberg

Recept från Mitt kök